Érdemes bio élelmiszert vásárolni?

A bio élelmiszerek magas ára miatt ez a kérdés sokakban fel sem merül, hiszen egyszerűen nincs lehetőségük arra, hogy ilyen élelmiszereket vásároljanak. Bár a bio termékek egyes vegyszerek tekintetében egészségre kedvezőbbek a hagyományos társaiknál, bizonyos esetekben a vegyi védelem hiánya más problémákat, például gombásodást vagy baktériumok elterjedését okozhatják.

Ha minimalizálni szeretnéd a téged ért káros anyagok mennyiségét, sokat segíthet, ha minden zöldséget és gyümölcsöt nagyon jól megmosol, és frissen, a leszedés után minél hamarabb elfogyasztasz. Hasznos lehet még, ha az egyes termékekből kevesebbet eszel, és minél szélesebb körben válogatod össze az ételeket. Ez nem csak azzal jár, hogy kisebb lesz az esélye, hogy valamilyen fontos alapanyagból hiányt szenvedsz, de az esetleges károsító anyagok sem fognak nagy mennyiségben a szervezetedbe kerülni (ugyanabból a fajtából legalábbis nem, így nem fogja átlépni a megengedett egészségügyi határértéket). Ha kerülöd a különböző "kész termékeket" és figyelsz az egyes adalékanyagokra, egészségesebben fogsz táplálkozni akkor is, ha nincs pénzed bio termékekre.

Érdemes arra is figyelni, hogy attól, hogy valami bio, még nem biztos, hogy egészséges is. Mindig meg kell nézni az összetevőket és az alapján dönteni.

A fentiek figyelembevételével természetesen érdemes lehet bio élelmiszert vásárolni, ha van rá pénzed és igényed, de ha nincs, akkor is megoldható az egészséges étkezés, nem kifejezetten a pénztárcán múlik az egészség.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>