Fogfehérítés tudnivalók

A rendszeres és megfelelő fogmosás ellenére is megeshet, hogy elszíneződik a fogunk. Ennek lehet genetikai oka, származhat egyes italoktól, mint például kávétól, teától, vagy egyes színezőanyagot tartalmazó ételből, okozhatja az öregedés, a dohányzás, és még sorolhatnánk.

A fogak színét szabad szemmel nem látható, apró pigmentek adják, amik a fogzománcban és alatta találhatóak. A fogfehérítési módszerek egy része ezen pigmentek elszíntelenítésén alapul.

Bár terhes és szoptató anyáknak, valamint fiatalkorúaknak nem ajánlott, a fogfehérítés manapság már nem feltétlenül ártalmas, fájdalmatlan és biztonságos kezelések is léteznek. Fontos, hogy a kezeléshez a fogainknak jó állapotban kell lenniük, a lyukakat, gyulladásokat kezeltetni kell, mielőtt a fehérítésbe belevágunk.

Bár vannak otthoni megoldások is, ezek ára általában nem sokban különbözik a fogorvosok által végzett kezelésektől, melyek sokkal biztonságosabbak. Ha mégis otthoni fogfehérítést választasz, akkor is érdemes kikérni szakember tanácsát.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>