Hogyan fogyjak le?

Rengeteg különböző "csodamódszer" van a fogyásra, sok közülük működik és egészséges, sok viszont kifejezetten egészségtelen, és esetleg hatástalan is. Bármelyik használata előtt érdemes kikérni háziorvosunk véleményét, mert előfordulhat, hogy nem csak hogy nem fogyunk le, még ártunk is magunknak azzal, amit csinálunk.

A fogyás legegyszerűbb módját mindenki ismeri. Egészséges, hatásos - és persze nehéz. Igen, igen, a mozgásról és az evés visszafogásáról van szó. Ha édes üdítők helyett vizet fogyasztasz, ha többnyire zöldséget és gyümölcsöt eszel, és abból is keveset, és emellett keveset ülsz, és sokat mozogsz, a siker garantált.

Nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni mozgás gyanánt. Ne ülj egész nap a gép előtt, helyette olvass például a lakásban sétálva, használj tabletet vagy telefont ugyanígy és amikor csak lehet, gyalog menj mindenhova. Ne használj liftet és mozgólépcsőt, ne egyél és igyál édességet, és fél-másfél órát mozogj naponta aktívan, például biciklizz. Ha valóban túlsúlyos vagy, ennyi elég ahhoz, hogy fogyni kezdj.

Fogyás közben mindenképp érdemes ügyelni arra, hogy ne fogyj túl gyorsan, mert egyrészt nem egészséges, másrészt eltüntethetetlen striák ("terhességi csíkok") keletkezhetnek a testeden. Végül pedig érdemes arra is ügyelni, hogy a kívánt kilót elérve ne kezdj el megint cukrosan-zsírosan, mozgás nélkül élni, mert könnyen elveszítheted, amit eddig elértél.

One thought on “Hogyan fogyjak le?

  1. Jó a cikked, szerintem elképesztő sok hír, táplálékkiegészítő stb van a iacon és foglalkozik ezzel, valahol pedig mégis egyszerű a dolog. A mozgás / bevitt kalóriák aránya. Ez sajnos nem működik úgy, hogy csak tavasszal elkezdünk kicsit mozogni, mert akkor már muszály. A nyertesek azok, akik be tudják a mindennapokba építeni a mozgást. Akár 1 megállóval előbb leszálva a munkába menet, vagy biciklivel közlekedni a munkahelyre, vagy heti 3 keményebb edzés, vagy 1 tánc 1 jóga 1 erősítő kondícionáló edzés. A lényeg, hogy a tervező napi 10-15 km járkálásra tervezte a testünket. Többszöri éhezést jól tolerálva. Hol vagyunk ehhez?!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>