Hogyan lehetek spermadonor?

Ha egészséges vagy, már elmúltál 18 éves, de még nem töltötted be a 35-öt, jelentkezhetsz spermadonornak. Ahhoz, hogy donor legyél, meg kell felelned egy csomó egészségügyi kritériumnak: vizsgálják a nemzőképességedet, genetikai rendellenességeket keresnek, szűrnek nemi betegségek szempontjából, és pszichológiai teszteket is el kell végezned. Ha donornak nem is felelsz meg, annyit mindenképpen nyersz a dologgal, hogy ezeket a teszteket ingyenesen elvégzik rajtad, és megkapod az eredményeket.

Ha minden feltételnek megfeleltél, egy-egy alkalomért nagyjából 15 ezer Ft költségtérítést kapsz a spermádért cserébe. Egy személytől átlagosan 3-6 alkalommal kérnek mintát, így összesen 45-90 000 Ft-ot kereshetsz donorként.

A spermadonorok egyes országokban jóval több pénzt (Dániában például alkalmanként 160 000 Ft-ot) kapnak, azonban még ha a jogi környezet esetleg engedi is, hogy az adott országban donor legyél, a rendszeres kiutazások miatt Magyarországon élőknek pénzügyileg valószínűleg nem éri meg a külföldi donorság.

One thought on “Hogyan lehetek spermadonor?

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>