Milyen étrend kiegészítőket érdemes szedni?

Az étrend kiegészítők forgalomba hozásához nem szükséges klinikai teszteket végezni, és - tekintettel ezek hatalmas költségére - ilyesmit az esetek többségében nem is végeznek el. Az étrend kiegészítőknek a jogszabályok szerint nem szabad gyógyhatást tulajdonítani, így a reklámokban ilyesmit nem is szoktak közzétenni. Más a helyzet persze a különböző közösségi oldalakon, ingyenes tárhelyeken lévő viszonteladói oldalakon és hasonló helyeken - itt rendszeresen tulajdonítanak különböző csodás gyógyulásokat és hasonlókat egyik-másik étrend kiegészítőnek. Ne hagyjuk magunkat átverni!

Napjainkban egy átlagos magyar embernek nincs vitaminhiánya, és hacsak nem táplálkozik nagyon szélsőségesen, nincs szüksége táplálékkiegészítők szedésére.

Sok jel mutat arra, hogy 40-50 éves kor felett hasznos lehet naponta kis adag aszpirint és sztatint szedni, ez segíthet a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a rák megelőzésében. Természetesen ez sem egy mindenkire érvényes szabály: mielőtt bármit szedni kezdesz, konzultálj háziorvosoddal. Ez általában csak egy óra elfoglaltságot jelent, és utána nem kell félned, hogy valaminek a szedésével többet ártasz magadnak, mint amennyit használsz.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>